23/10/22

Alzo schreef Zarathoestra


Maandelijks kan je in De 3 Magiërs, het cultuurcafé van vzw Moghan, op de tweede donderdag langs om in een andere omgeving te schrijven. De schrijfsessies, onder de naam, Alzo schreef Zarathoestra, zijn een ideale gelegenheid om mensen te ontmoeten met eenzelfde passie voor schrijven. Het opzet is precies zo aantrekkelijk omdat het ook veel keuzevrijheid laat. Je schrijft wat je wil (poëzie, proza, blogstukken,...) in de ruimte van het cultuurcafé of in een rustig zaaltje waar je de muziek (en de gesprekken) niet hoort en ongestoord kunt werken. Of je je schrijfsels aan andere deelnemers laat lezen of niet, dat bepaal je zelf.
In feite zijn de georganiseerde schrijfsessie vooral het aanbieden van kansen: kansen om te schrijven, kansen om anderen te ontmoeten, kansen op uit te wisselen en tips te vragen en geven,...
Deze maand ging ik voor het eerst zelf een kijkje nemen, nadat ik er een berichtje over gelezen had in het stadsmagazine van Ronse, INzicht. Omdat het terug een beetje op gang moet komen, was het deelnemersaantal laag, maar ik heb van de twee uren die voorzien zijn, gebruik gemaakt om eindelijk mijn voornemen in daden om te zetten. Ik wil immers nog voor ik sterf een roman schrijven en ik ben er aan begonnen. De regelmaat van de sessie helpt me (dat hoop ik toch) om er tijd voor te maken. Bovendien leerde ik er (eindelijk) enkele Ronsenaren kennen, want na nu toch al zo'n tien maanden wonen hier is gebleken dat als je niemand kent, het niet zo eenvoudig is om gelijkgestemde zielen te vinden, mensen met gelijkaardige interesses.
Volgende maand ga ik alvast terug en ik hoop dat er dan nog meer deelnemers zijn. Ik ben echt benieuwd. En misschien is de grootste motivatie wel gewoon dat het een leuk café is, gezellig en met héél lekkere verse citroen-gemberthee.

Een overzicht van de activiteiten vind je behalve op de website ook onder "Evenementen" op de Facebookpagina van Moghan.